Ирландия предлага допълнителен финансов пакет за бизнеса, който може да достигне 6,5

...
Ирландия предлага допълнителен финансов пакет за бизнеса, който може да достигне 6,5
Коментари Харесай

Отпускат още 6,5 млрд. евро за засегнатия от COVID-19 ирландски бизнес

Ирландия предлага допълнителен финансов пакет за бизнеса, който може да доближи 6,5 милиарда евро (7,14 милиарда долара).

" Някои локални налози ще бъдат отписани за три месеца. Ще бъде основана скица за кредитни гаранции за 2 милиарда евро за дребните и междинни предприятия, а ирландският върховен фонд ще даде 2 милиарда евро капитал за най-големите компании ", посочи финансовият министър Паскал Донъхоу, представен от Ройтерс.

Ирландия концентрира първичната си финансова поддръжка на стойност 8 милиарда евро върху увеличените заплащания на безработните и субсидиране на заплатите на засегнатите чиновници, като 1 милиард евро ликвидна поддръжка бе препоръчана директно на неустойчивите компании.

Вчера ирланският министър председател Лио Варадкар разгласи и по какъв начин страната ще почне да анулира поетапно ограниченията, въведени поради епидемията от COVID-19, напомня Ройтерс. Изолацията бе удължена с две седмици до 18 май, само че повдигането на рескрикциите ще стартира по-рано. Нулевата фаза ще започва на 6 май. Тогава хората над 70 години ще могат да излизат на открито. А спортуващите ще могат да се отдалечават на пет километра от вкъщи си, вместо на досегашните два километра.

Фаза 1 ще започва на 18 май , като тогава ще бъдат позволени събиранията на открито на групи до 4 души от разнообразни фамилии. Ще стартира и поетапното връщане на работа, като в началото това ще касае строителните служащи и градинарите, както и търговците на дребно, които работят главно на открито. Ще бъдат отворени и някои открити обекти, като плажове, тенис стадиони, голф стадиони и други спортни обекти навън. Разрешават се и пътувания при нужда до 20 км от вкъщи.

Във втора фаза, която ще започва на 8 юни , хората ще могат да посещават роднините си, а дребните магазини и пазари за търговия на дребно ще бъдат отворени, като ще бъде спазвана обществената отдалеченост в тях. Библиотеките също ще отворят порти тогава.

В трета фаза, която ще стартира на 29 юни , ще са позволени дребни обществени събирания, завръщане на работа за тези, които поддържат връзка по-малко с хора, ще бъдат отворени още магазини. Ще бъдат отворени и тези кафенета и заведения за хранене, в които ще може да се съблюдава обществената отдалеченост.

В четвърта фаза, която ще стартира на 20 юли , на работа ще се върнат тези, които не могат да работят вкъщи и поетапно ще се отварят яслите и заведения за деца в предучилищна възраст. Поетапно ще отпадат рестриктивните мерки и за високорисковите услуги, като да вземем за пример тези на фризьорите. Музеите, галериите, храмовете, басеините, хотелите и хостелите ще бъдат отворени, без хотелските питейни заведения.

Пета фаза ще стартира на 10 август и предвижва разрешаване на още повече обществени събирания, на фестивали и събития, в които обществената отдалеченост може да се съблюдава. Тогава на работа ще се върнат чиновниците във всички браншове, поетапно ще стартира отварянето и на началните учебни заведения и гимназиите. Ще се отворят моловете, питейните заведения, нощните заведения, като ще се изисква съблюдаване на обществена отдалеченост и прецизно разчистване, ще се позволяват спортовете, при които има контакт сред спортистите. Ще се възобновят туристическите пътувания до островите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР